hoofding foto met naam website

Semi-publieke ruimte

Ontwerp van omgevingswerken bij bedrijven, scholen, kantoren, zorgsector, …

prachtig beeld van tuinhuis met daarvoor vijver
prachtig beeld van tuinhuis met daarvoor vijver
BrandweerGenkWinterslag1a
BrandweerGenkWinterslag2b
foto3a
foto4a
foto5a
foto6a

Omgevingswerken bij Brandweercomplex te Genk (Winterslag)

i.s.m. Libost-Groep NV | Opdrachtgever: stad Genk | (1998) – opp. :

Het brandweercomplex , gelegen op de terreinen van de voormalige Koolmijn van Winterslag -het huidige C - Mine- was het eerste nieuwbouwproject op deze site. Opdracht was om de omgeving van dit complex zodanig in te richten dat de brandweer vlot zijn diensten kan uitvoeren en daarnaast voldoende parkeergelegenheid, fietsstallingen en een aangenaam terras te voorzien voor het personeel.
Aangezien het terrein een stuk hoger ligt dan de aangrenzende straten werd geopteerd om bovenop de taluds een hekwerk met haag te voorzien die de parking enerzijds aan het zicht onttrekt en het geheel volledig afsluitbaar maakt anderzijds. De strakke hagen ondersteunen de architectuur van het gebouw (architect Bart Lantmeeters). De bestaande grote paardenkastanjes werden behouden en geïntegreerd in het ontwerp. Voor de verharding werd geopteerd voor een eenvoudige betonklinker. De brandweg werd voorzien in grastegels.

linkhome