hoofding foto met naam website

Marie-Christine Baptist groeide op in de jaren ’60 in de gemeente Heusden - Zolder (B) als dochter van een hoveniersfamilie, de “Gebroeders Baptist N.V. – Aannemers beplantingswerken”.
Omdat ze graag tekende en van de natuur hield, maar mede dankzij het enthousiasme van vader en grootvader, ging ze in 1978 studeren voor Tuin- en Landschapsarchitect in het Hoger Rijksinstituut voor Tuinbouw te Vilvoorde (B). In het laatste jaar liep ze 9 maaanden stage bij tuinontwerpbureau/tuinaanlegbedrijf/tuincentrum “Grünbau” te Worms (D).


Na deze studies ging ze haar blik verruimen via een studie Stedenbouwkunde en Ruimtelijke Planning aan het St. Lukasinstituut in Gent (B). Intussen werkte ze als tuinarchitect in bijberoep.


In 1983 kon ze aan de slag bij de Vereniging voor Openbaar Groen te Brugge (B) als coördinator voor de organisatie van de cursus “Groenambtenaar in Openbare Dienst”. Ze werkte er mee aan het vaktijdschrift “Groencontact”, aan de jurering van de intergemeentelijke wedstrijd “Groene Lente” en aan de organisatie van de vakbeurs DemoGroen.


In 1992 verhuisde ze terug naar de provincie Limburg en verwezenlijkte haar droom nl. werken bij een studiebureau. Het werd Groep Infrabo N.V. in Westerlo. Hier leerde ze als landschapsarchitect eindelijk ontwerpen op grotere schaal en meewerken aan grotere bouw- en infrastructuurprojecten, opmaken van bestekken, werfopvolging, ….


In 1995 ging ze over naar ingenieursbureau Libost-Groep N.V. in Hasselt en pleitte er voor een multifunctioneel planningsbureau. Het was de periode van de ruilverkavelingen Nieuwe Stijl (Jesseren) en de opmars van structuurplanning in Vlaanderen. Het bureau had dringend behoefte aan een stedenbouwkundige of ruimtelijk planner.


In 1996 werd de Hasseltse Kleine Ring omgevormd tot Groene Boulevard. Hier zat ze op de eerste rij bij de opmaak van het conceptplan en de uitvoeringsplannen.


Daarnaast bleef ze in bijberoep steeds private tuinen ontwerpen.


In 2000 zette ze dan eindelijk de stap naar een volwaardig zelfstandig bureau en werd lid van diverse beroepsverenigingen (VRP, BVTL, kubiekeruimte, VVOG).


Momenteel heeft ze zowel private, semi-publieke als publieke opdrachten.

linkhome