Publiek

Bezoekerscentrum Domein Nieuwenhoven - St-Truiden

Conceptplan/plan omgevingswerken, i.s.m. Ecoarchitecten

ontwerp 2017 - uitvoering gepland 2019 - opdrachtgever : Provincie Limburg I opp. 35 are

De Provincie Limburg plant een nieuw Bezoekerscentrum voor het Domein Nieuwenhoven. Samen met Ecoarchitecten uit Hasselt wonnen we in 2017 de wedstrijd. We maakten een visie en concept voor inplanting van het duurzame gebouw in de bosrijke omgeving. Als landschapsarchitect mochten we eveneens het uitvoeringsdossier opmaken voor de aanleg van de directe omgeving van het gebouw. We creƫrden een nieuwe hoofdtoegang, die aansluit op de bestaande wandelpaden. Er kwam ruimte voor buitenklasjes, een picknickzone en een opslagruimte voor de werkploeg. De beek kreeg een meander en een overstromingszone, waardoor het water langer in het gebied blijft. De noodzakelijke verharding om het geheel toegankelijk te maken, beperkten we tot de hoofdwandelpaden en de overdekte verzamelplaats.

Bekijk onze andere publieke projecten.