Publiek

Bezoekerscentrum Hengelhoef - Houthalen-Helchteren

plan omgevingswerken

ontwerp 2009 - uitvoering 2012 - opdrachtgever : Limburgs Landschap I opp. 65 are

De natuurvereniging Limburgs Landschap heeft vlakbij het kasteel van Hengelhoef een typisch Kempens hoevetje ingericht als infocentrum voor het grote publiek, dicht bij de natuur (Tenhaagdoornheide/De Teut). Van hieruit worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals natuurwandelingen, workshops, … Er is ook een tentoonstelling over de geschiedenis, waarde en toekomst van de heide, een vergaderruimte en cafetaria. Voor de herinrichting van de directe omgeving maakten we een milieuvriendelijk plan op dat rekening houdt met de bestaande voorzieningen voor kleinvee, imkerij, een ecologische moestuin, speelgroen, … Het is vandaag een geliefde plek om te verpozen.

Bekijk onze andere publieke projecten.