Planning

Bezoekerscentrum Domein Nieuwenhoven - Sint-Truiden

Visie en Structuurschets

2017-2018 – opdrachtgever : Provincie Limburg | opp. 2,22 ha

In het voorjaar van 2017 wonnen we samen met Ecoarchitecten uit Hasselt de wedstrijd voor de bouw van een nieuw, duurzaam Bezoekerscentrum voor het Domein Nieuwenhoven. Voor deze wedstrijd analyseerden we de omgeving en stelden we een visie op, waarin het nieuwe gebouw een plaats kreeg. Het concept werd gesmaakt door de jury omwille van zijn geïntegreerde benadering. We vertrokken vanuit het landschap met de groenblauwe structuur als drager. We deelden het gebied in zones met elk een eigen identiteit. Hierop werd een aangepaste en nieuwe padenstructuur geënt, waarbij de “beleving” van het landschap en de natuur centraal stond.

Bekijk onze andere projecten i.v.m. ruimtelijke planning.